Bike-Clinic (half gevorderden, niveau 2) voor Rode Kruis vrijwilligers

20151004_161857_webWil je aan je bike vaardigheden buiten je eigen Rode Kruis werk gaan werken? Lekker door de modder op een single track? Onder begeleiding van een ervaren instructeur je technieken verbeteren, beter leren stijgen en dalen? Hoe ga je om met de lastigere obstakels, lange stukken zand, drops en noem maar op. Kortom, je hebt de basis onder de knie en je wilt je techniek verder verbeteren, dan is deze clinic voor jou.

Deze bike-clinic is geen Rode Kruis evenement of training, maar bedoeld als bike-clinic voor jezelf. Je leert vaardigheden voor op de mountainbike, die vooral bedoeld zijn voor off-road gebruik op single track. Je hebt de ruimte om vragen te stellen aan een ervaren docent.

Omdat de bike-clinic niet is bedoeld als bike-training, zul je echter geen vaardigheden leren die direct te maken hebben met biken tijdens een dienst. Zo zal het niet gaan over het benaderen van een slachtoffer of vaardigheden die je specifiek in een stedelijke omgeving nodig hebt. Natuurlijk kun je datgeen wat je leert wel breder uitzetten, wie moet niet af en toe remmen of een heuveltje op klimmen.

De bike-clinics worden primaire georganiseerd voor vrijwilligers van het Rode Kruis, maar zijn geen evenementen van het Rode Kruis. Ze worden door mij persoonlijk georganiseerd en daarom handel ik de clinics ook altijd met de deelnemers af. Ik vraag vooruitbetaling en bij afmeldingen of ziekte (uitzonderingen daargelaten) krijg je geen geld terug. De bike-clinics zijn ook niet te verwarren met een bike-training op het niveau van het Rode Kruis, maar zijn vooral bedoeld als hobbymatige clinics om je techniek te verbeteren op je eigen niveau in off-road situaties en bijvoorbeeld niet gericht op handelen naar een slachtoffer of navigeren in een drukke omgeving. Voor kosten, locatie, informatie over aanmelden en natuurlijk voor verder bijzonderheden je dit overzicht bekijken.

Deze clinic kan in overleg op meer locaties worden gegeven.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website gebruikt cookies (ook van derden), als u op accepteren klikt accepteert u dit gebruik.

Sluiten