Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bike-Clinic (Basis, niveau 1) voor Rode Kruis vrijwilligers

4 oktober 2015 12:30 - 17:00

€45

Wil je aan je bike vaardigheden buiten je eigen Rode Kruis werk gaan werken? Lekker door de modder op een single track? Onder begeleiding van een ervaren instructeur je remtechnieken verbeteren, leren stijgen en dalen?

Deze bike-clinic is geen Rode Kruis evenement of training, maar bedoeld als bike-clinic voor jezelf. Je leert vaardigheden voor op de mountainbike, die vooral bedoeld zijn voor off-road gebruik op single track. Je leert (opnieuw) remmen, klimmen en bochten nemen. Je hebt de ruimte om vragen te stellen aan een ervaren docent van backdraftbikeclinics.nl.

Omdat de bike-clinic niet is bedoeld als bike-training, zul je echter geen vaardigheden leren die direct te maken hebben met biken tijdens een dienst. Zo zal het niet gaan over het benaderen van een slachtoffer of vaardigheden die je specifiek in een stedelijke omgeving nodig hebt. Natuurlijk kun je datgeen wat je leert wel breder uitzetten, wie moet niet af en toe remmen of een heuveltje op klimmen.

De bike-clinics worden primaire georganiseerd voor vrijwilligers van het Rode Kruis, maar zijn geen evenementen van het Rode Kruis. Ze worden door mij persoonlijk georganiseerd en daarom handel ik de clinics ook altijd met de deelnemers af. Ik vraag vooruitbetaling en bij afmeldingen of ziekte (uitzonderingen daargelaten) krijg je geen geld terug. De bike-clinics zijn ook niet te verwarren met een bike-training op het niveau van het Rode Kruis, maar zijn vooral bedoeld als hobbymatige clinics om je techniek te verbeteren op je eigen niveau in off-road situaties en bijvoorbeeld niet gericht op handelen naar een slachtoffer of navigeren in een drukke omgeving.

Op dit moment kost deelname aan een clinic je zelf € 35,– euro en eventueel kun je voor € 10,– extra ook een bike huren (een bike huren via de instructeur is helaas niet meer mogelijk). De rest mag je zelf organiseren (zoals de reis, het zelf meenemen van een bike, je planning, etc). Aanmelden is VERPLICHT en kan via dit formulier!

Aanmelden kan via onderstaande link (onder website), na aanmelding krijg je een bericht waar je de kosten naar kunt overmaken.

Heb je vragen, mail dan met: jveenstra@rodekruis.nl

Berichten over deze bike-clinic:

Gegevens

Datum:
4 oktober 2015
Tijd:
12:30 - 17:00
Kosten:
€45
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, ,
Website:
https://goo.gl/dzb2BL

Organisatoren

Jeroen Veenstra
Backdraft Bike Clinics

Locatie

Lage Vuursche Mountainbike
Hoge Vuursche weg
Lage Vuursche, Netherlands
+ Google Maps

3 reacties

  1. 23 juli 2015

    […] je meer weten, kijken dan eens op de evenementpagina, de facebookpagina van het Rode Kruis bike-team of neem contact met mij op via het […]

  2. 3 augustus 2015

    […] De vrijwilligers die zich hebben aangemeld komen intussen uit diverse delen van het land, naast het werken aan je vaardigheden is dit natuurlijk de uitgelezen kans om kennis te maken met collega’s die je normaal niet zo snel zult treffen. Heb je nog belangstelling, kijk dan eens op deze pagina. […]

  3. 1 september 2016

    […] De vrijwilligers die zich hebben aangemeld komen intussen uit diverse delen van het land, naast het werken aan je vaardigheden is dit natuurlijk de uitgelezen kans om kennis te maken met collega’s die je normaal niet zo snel zult treffen. Heb je nog belangstelling, kijk dan eens op deze pagina. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website gebruikt cookies (ook van derden), als u op accepteren klikt accepteert u dit gebruik.

Sluiten