Waarderend Onderzoeken (Appreciative Inquiry)

Waarderend Onderzoeken (Appreciative Inquiry)

Waarderend onderzoeken is een actieve en kwalitatieve wijze van onderzoeken die haar focus legt op het vergrote van bestaande krachten, het leren, het ontwikkelen van successen en de positieve insteek. Waarderend onderzoeken is ontwikkeld in de jaren tachtig van de vorige eeuw, de grondlegger is Dr. Cooperrider. In Nederland vindt waarderend onderzoek steeds meer ingang en is terug te vinden bijvoorbeeld bij: de gemeente Amsterdam, Binnenlandse Zaken, bij de Algemene Rekenkamer, Ballast Nedam en het AMC.

Basis workshops

In 2014 maakte ik via een workshop binnen de gemeente Amsterdam kennis met het concept van waarderend onderzoeken, deze workshop van een dagdeel was goed om mijn nieuwsgierigheid te prikkelen en er meer van te willen leren. In 2016 kreeg ik daartoe de kans door deel te mogen nemen aan de ‘leergang waarderend onderzoeken’ van de gemeente Amsterdam.

Leergang Waarderend Onderzoeken

In 2016 ben ik begonnen met de leergang waarderend onderzoeken binnen de gemeente Amsterdam. Appreciative Inquiry toepassen in de dagelijks realiteit en koppelen aan het werk. Hoe zorg je dat je tot duurzame verandering komt. Ook mooi om toe te passen op andere studies, opleidingen en situaties.

Opleidingen

  • Kennismakings workshop waarderend onderzoeken (Amsterdamse school, 2014)
  • Leergang Appreciative Inquiry (Practioner Appreciative Inquiry) (Keynote Consultatncy; Instituut voor Interventiekunde en Amsterdamse school, 2016)

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website gebruikt cookies (ook van derden), als u op accepteren klikt accepteert u dit gebruik.

Sluiten