Tsunami op de maasvlakte

de rampEuland, november 2012 – Als gevolg van een aardbeving van 8.2 op de schaal van Richter bereikte een tsunami de Maasvlakte en veroorzaakte daar een enorme ravage. De ramp is van zulke omvang dat de autoriteiten van Euland om Europese bijstand hebben verzocht. Rampen teams uit ondermeer Polen, Denemarke, Estland, Italie en Frankrijk werden gecoordineerd ingezet om deze grote ramp onder controle te krijgen. Een met gevaarlijke stoffen geladen schip dat getroffen werd door de Tsunami en voor de kust dreef werd door Poolse specialisten betreden die de slachtoffers wisten te evacueren. Deense pompen werden ingezet om grotPersconferentiee stukken van de Maasvlakte leeg te pompen.

Doordat tijdens de ramp weinig tot geen goede informatie beschikbaar was, onstonden op diverse plekken grote rellen. Ook tijdens de inderhaast ingelaste persconferentie was weinig informatie beschikbaar. Inmiddels duurde de ramp al een week en worden er nog altijd slachtoffers gevonden.

Dit was het scenario dat werd uitgespeeld tijdens de meerdaagse oefening ‘ Modexfalck’  op de maasvlakte in november 2012 door de ” European Union’s Civil Protection Exercise Programme”. Een van de eerste keren dat ik een ‘ slachtofferrol’  mocht spelen tijdens een grootschalige rampenoefening. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

 

Meer over deze oefening is te vinden via:

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website gebruikt cookies (ook van derden), als u op accepteren klikt accepteert u dit gebruik.

Sluiten