Bike4Bike – de laatste dagen van het jaar

10418207_867445156620654_6307532446576158096_n

Vandaag wil ik stilstaan bij de reden waarom we biken voor het Rode Kruis en waarom we naar New York willen.

Het Rode Kruis helpt onvoorwaardelijk. Of dit nu is internationaal via bijvoorbeeld Serious Request, door inzetten in Ebola gebieden. Of dat het gaat om hulp dichter bij huis, bij evenementen of bij mensen thuis. Ook tijdens de donkere dagen staan we er klaar voor.

Samen met diverse andere bikers uit alle hoeken van het land, staat het Rode Kruis bike-team klaar tijdens Serious Request om hulp te verlenen waar dat nodig is. Dit doen we vrijwillig en zonder te kijken naar wie hulp nodig heeft. Internationaal, maar ook lokaal.  De komende dagen staan bikers samen met vele gewone eerste hulp verleners klaar voor iedereen die onze hulp nodig heeft.

Weet dat we hiervoor niet betaald zullen worden. Fondsenwerving is dus noodzakelijk om ons werk2014-12-08 15.12.28 op de bike te kunnen doen, te verbeteren en verder te professionaliseren. Hiervoor krijgt het Rode Kruis geen subsidies. Vandaar dat ik samen met enkele andere bikers zelf die fondsen wil gaan ophalen door mee te doen aan de Gran Fond New York (#GFNYB4B). En daar kunnen we natuurlijk hulp bij gebruiken.

Mocht je in Haarlem op bezoek komen en je wil meer weten? Vraag gerust eens aan een biker wat deze doet. Of vraag een collega van het Rode Kruis naar zijn werk. Als we tijd hebben, vertellen we er graag over.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website gebruikt cookies (ook van derden), als u op accepteren klikt accepteert u dit gebruik.

Sluiten