Succesvolle derde bike-clinic speciaal voor Rode Kruis vrijwilligers

12983244_10154794314163626_1851363799295055058_oOp 17 april 2016 was het zo ver, de derde bike-clinic speciaal voor Rode Kruis vrijwilligers. Een leuke groep mensen met een Rode Kruis achtergrond die op hun vrije zondagmiddag naar het midden van het land is gekomen om onder begeleiding van een ervaren instructeur van Backdraft Bikeclinics aan hun mountainbike vaardigheden te werken. Dat het een succes was, bewijst de grote glimlach op ieders gezicht wel weer.

Even leek het weer nog een stokje te gaan steken, want de hagelstenen die naar beneden kwamen wisten ons goed bezig te houden. Gelukkig bleek op dat moment ook de 13055093_10154794314458626_1105246048834459224_oinventiviteit van de bikers en zochten ze elke mogelijk vorm van onderdak op, zelfs de kofferbak bleek een optie te zijn. De hagel hield snel op en de dreigende regen hield het op dreigen, al snel brak de zon door en konden we aan de slag. Na een leuk openingsspel waarin de deelnemers elkaar leerden kennen, was het tijd voor een uitgebreide behandeling van diverse technieken. Waarin veel ruimte was voor de verschillen in niveau’s en de begeleiding daarvan. De instructeur liet duidelijk zijn enthousiasme en kennis blijken, door voor ieders wat wils in de oefeningen te brengen. Na een aantal uitgebreide en soms nieuwe oefeningen, was het tijd om echt rondjes te gaan rijden en het geleerde in de praktijk toe te gaan passen.

Een mooie route met een aantal leuke en mooie klimmetjes en afdalingen en natuurlijk (hoe kan het ook anders) met veel modder. Alle deelnemers deden natuurlijk volop mee. Het was goed om te horen dat deelnemers die vooraf opkeken tegen bepaalde onderdelen van de clinic na afloop met veel vertrouwen gewoon het parcours opgingen.

Na afloop was er weer ruimte de (inmiddels traditionele) groepsfoto en namen de deelnemers weer afscheid. Ook van deze clinic komt een kort filmpje beschikbaar en het succes nodigt zeker uit voor een herhaling in het najaar.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website gebruikt cookies (ook van derden), als u op accepteren klikt accepteert u dit gebruik.

Sluiten