Waar begin ik aan, de Drenthe 200 – 200 km door de bagger en het Drenthse landschap.

Ik heb ja gezegd en ik ga er ook voor, midwinter meedoen aan een extreme marathon 😉 Op 28 december 2016 om 06:00 vertrek ik met startnummer 640 samen met een Rode Kruis collega vanaf de markt van Roden om vervolgens 200 km dwars door het Drenthse landschap te gaan fietsen. Na een grote en nog onbekende rond moeten we uiterlijk om middernacht weer in Roden binnen zijn.

Na mijn ervaringen met de GFNY zie ik niet echt op tegen de afstand, maar vooral tegen de modder. Een ding zal zeker zijn, mijn andere beperking (grote hitte) zal dit keer niet verwacht worden. Gelukkig houden we het bij een probleem per mega deelname. Als ik een GFNY in maximaal 8 uur moet uitrijden, moet de Drenthe200 binnen 28 uur er gewoon inzitten.

De voorbereiding gaat niet altijd even perfect of over een nacht ijs (ijs, hopelijk krijgen we dat. Liever dan constant 10 cm diepe modder). Gelukkig ben ik er bijna, in de verlichting is voorzien en de kleding is bijna rond. Ook mijn Big Nine is zo goed als klaar, bandjes wisselen, nog een paar keer warmrijden en vervolgens mee aan de slag.Wel heerlijk die extremen 🙂

Het bijzondere aan deze rit is wel dat de hulpverlening langs het parcours gedaan gaat worden door collega’s van het Rode Kruis (inclusief bike-teams).

Emotioneel zie ik er enorm tegenop, maar dat heb ik eigenlijk voor elke serieuze toertocht en marathon 😛 Uiteindelijk ga ik er gewoon voor!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website gebruikt cookies (ook van derden), als u op accepteren klikt accepteert u dit gebruik.

Sluiten