Een bijzondere toch

Hoe aan elk begin een einde komt.

Ruim vijf jaar terug begon ik aan een bijzondere tocht, die begon met een stukje fietsen voor het Rode Kruis tijdens de Gran Fondo New York (GFNY). In deze bijzondere is nu een wisselpunt bereikt en daar is een onverwachte keuze gemaakt die wel weer mooie kansen gaat bieden.

Ik ben een vrijwilliger in een organisatie met beroepskrachten, bezig geweest met de beïnvloeding van een organisatie en een poging om een tribe te bouwen vanuit loshangend zand en de eilandjes die daaruit zijn gemaakt. Dat is vijf jaar lang zoeken, duwen, vleien en trekken om resultaten te behalen. Gelukkig hebben we wat te vieren.

Dan komt er een moment dat succes je gaat inhalen en dat er verschil gaat ontstaan tussen verschillende inzichten. Als hierover niet gesproken kan worden en het verschil niet weggenomen kan worden, is het tijd om keuzes te maken. Vooral als je met een geweldig team werkt dat voor een deel ook gericht is op groepsprocessen, groepsdynamica en verandermanagement en je allemaalmaal werkt vanuit een eenzelfde praktijkgerichte instelling.

Dan komt er een moment dat je dus keuzes moet maken, dan is een stukje inzicht op groepsdynamica wel handig. Er is niets verkeerds aan een stukje strijd om tot nieuwe normering te komen in een samenwerking, maar dan moet dat wel mogelijk zijn. Als je in de verschillende fases vast komt te zitten, dan is het tijd om na te denken over het loslaten. Laat loslaten nu een ontwikkelpunt van mijzelf zijn.

We gaan verder, maar dan wel met die dingen die we leuk vinden en waar we eigenlijk onafhankelijk verder kunnen. Mooie dingen komen er aan, de tocht komt daarmee niet ten einde, maar slaat een nieuwe weg in.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website gebruikt cookies (ook van derden), als u op accepteren klikt accepteert u dit gebruik.

Sluiten