Bike4Bike – Ook hier doen we het voor (Marathon van Amsterdam)

10301283_1534989146738270_7044879365754629661_n Afgelopen zondag heb ik samen met mijn collega’s uit Den Haag, Katwijk en Amsterdam als biker mede de hulpverlening tijdens de Marathon van Amsterdam mogen verzorgen. Dit was een hele intensieve, maar erg mooi EHBO dienst buiten onze eigen omgeving, leerzaam maar zeker voor herhaling vatbaar. Ook tijdens deze inzet hebben we kunnen bewijzen dat een bike-team zeker een toegevoegde waarde heeft voor de hulpverlening bij verschillende grote (en kleine) evenementen.

Meer dan tijdens de Harbourrun in Rotterdam, hebben hard moeten werken. Nadat de laatste loper bij ons langs was gekomen, zijn we van post naar post gestuurd om de EHBO’ers te ondersteunenB0VIGlMCQAIScH9 of incidenten op te vangen. Door de grote(re) mobiliteit lukte het ons ook in dit soort omgevingen te plekke te komen en voor de eerste hulp te zorgen.

De dag begon mooi, terwijl we ons al vroeg opstelden langs de Amstel. We zijn over het parcours naar ons gebied gefietst. Waar we onder de rijzende zon het parcours hebben mogen verkennen. Na ongeveer anderhalf uur mochten we door en zijn we uiteindelijk van post naar post gegaan ter ondersteuning en hulp. Al met al hebben we de marathon bijna twee keer gereden.

Dus naast het werk waar we voor gaan, ben ik ook aan mijn kilometers voor de Gran Fondo training gekomen, al met al zeker 70 kilometer in een dag gefietst. Geen spierpijn en geen last van wat anders. Zelfs de rugpijn waar ik de week daarvoor een beetje last van had is afgenomen. Beweging is dus goed voor mij! Ik had aan het eind van de dag dan ook een goed en voldaan gevoel. 70 kilometer op de fiets is redelijk op planning 😉 Even kijken of we komende zondag nog gaan fietsen en of ik dan de 80 kilometer in de benen kan hebben, daarmee zou ik halverwege het einddoel van 100 mijl zijn.

Ook begint de sponsoring de goede kant op te gaan. Ik zit inmiddels op € 427, 20. Bijna op de 25% en dan moet het Rode Kruis nog gaan beginnen met de communicatie over dit project. Langzaam begin het wel beter bekend te raken waar we nu echt mee bezig zijn. Hopelijk krijgen we het nog voor elkaar om extra bikers mee te trekken, dat zou mooi zijn voor de uitstraling in New York. Samenwerken zou een optie zijn, maar ligt nog wel heel erg gevoelig. Hier ligt dus nog een uitdaging in de organisatie.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. ron schulz schreef:

    Goed gedaan Jeroen. Je bent een toppertje.

  1. 24 oktober 2014

    […] doelstelling van 100 mijl, de uitdaging voor mei 2015. Tot nu toe gaat het lekker, als ik naar de marathon van Amsterdam kijk, ben ik goed op weg naar die 80 kilometer. Alleen was dit natuurlijk […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website gebruikt cookies (ook van derden), als u op accepteren klikt accepteert u dit gebruik.

Sluiten