Bike4Bike – tekst op het intranet van de gemeente Amsterdam

De hieronder staande tekst is op het intranet van de gemeente Amsterdam geplaatst ter promotie van mijn deelname aan de Gran Fondo New York.

Help jij mee aan de sponsortocht van Jeroen Veenstra?

Collega Jeroen Veenstra gaat fietsen voor het Rode Kruis tijdens de Granfondo, een uitdagende sponsortocht langs de Hudson en over Bear Mountain. Help hem bij het behalen van zijn doelstellingen en steun gelijk de noodhulporganisatie van het Rode Kruis.

Vijfduizend wielrenners en bikers staan op 17 mei 2015 klaar in New York om te beginnen aan de Granfondo. Deze tocht door de Bear Mountains telt 160 kilometer, met een 2500 meter aan hoogteverschillen. Het doel van deze sponsortocht is het professionaliseren van de EHBO-bike-teams van het Rode Kruis.

Waarom fietst Jeroen?

 

Schermafbeelding_2014-09-30_om_09_35__53_

Jeroen Veenstra als EHBO-biker bij het Rode Kruis fiets de 100 mijl op 17 mei 2015 tijdens de Granfondo in New York.

Jeroen is vrijwilliger bij het Rode Kruis en is daar biker, al een aantal jaar verzorgt hij regelmatig samen met zijn collega’s de eerste hulp bij bijvoorbeeld evenementen. Binnen de gemeente Amsterdam is Jeroen werkzaam bij het stadsdeel en houdt hij zich bezig met onder andere met Huis van de Wijk. Waar soms bijzondere linken te vinden zijn tussen werk en vrijwilligerswerken en fiets hij tegen leuke initiatieven aan. Hij neemt ook zijn vrijwilligerswerk mee naar het werk, waar hij als BHV’er met de extra kennis beter zijn collega’s kan helpen. Daarnaast gaat hij ook een persoonlijke uitdaging aan. Jeroen heeft nog geen twee jaar terug door een ongelukje een hernia opgelopen en hiermee laat hij zien dat hij er weer is. Je kunt Jeroen ook volgen via: jveenstra.org

Sponsor Jeroen voor het Rode Kruis

Jeroen betaalt zijn eigen reis- en verblijfskosten van € 2.150 en moet daarnaast minimaal € 2.000 aan sponsorgelden binnen om zijn ticket te kunnen verzilveren. Ter voorbereiding zullen de deelnemers hard moeten trainen om de 160 kilometer te halen. De start op 17 mei 2015 zal plaatsvinden op de George Washington brug in Manhattan. Met de opbrengst van Granfondo wil het Rode Kruis de EHBO-bike-teams uitbouwen, versterken en professionaliseren. Als de noodhulporganisatie genoeg sponsorgelden heeft gekregen kan ze de bikers beter opleiden en uitrusten met noodzakelijke apparatuur. Hiermee hopen ze steeds meer levens te redden.

Wil je Jeroen helpen bij het verzilveren van zijn ticket en gelijk het Rode Kruis helpen bij het redden van steeds meer levens? Sponsoren kan op verschillende manieren:

  • Op het kantoor van stadsdeel Nieuw-West staat een pot in de vorm van een sumo-worstelaar bedoeld voor kleinere bijdrages aan Jeroen. Momenteel staat deze op de 7e verdieping. Daarnaast kun je ook je bijdrage met Ideal overmaken via de website rodekruis.granfondony.nl/jeroen-veenstra
  • Je sponsort een ANBI en je kunt daarmee onder voorwaarden je bijdrage ook aftrekken van de belasting. Kijk voor de voorwaarden op de site van de belastingdienst.

Heb je vragen, neem dan eens contact op met: jeroen.veenstra@amsterdam.nl

EHBO-bike-teams

Wie de beelden van het vreselijke ongeluk in Ter Apel tijdens carnaval heeft gezien, ziet EHBO-bikers van het Rode Kruis aan het werk. Gelukkig komt een dergelijk groot ongeval niet vaak voor, maar je komt de EHBO-bikers wel tegen bij diverse (sport)evenementen, (openlucht) concerten en bijvoorbeeld het Bloemencorso. Ook tijdens grote evenementen, zoals Prinsjesdag, de Marathon van Amsterdam en Serious Request kom je ze tegen. De bikers zullen eveneens vol op aanwezig zijn bij de start van de Tour de France in Utrecht. Als biker geven we vorm aan onze belangrijkste taak, namelijk het verzorgen van eerste hulp waar het nodig is. De bikers rijden op speciaal uitgeruste mountainbikes. Ze verplaatsen zich over grotere afstanden dan hulpverleners die te voet zijn. Op die manier kunnen nog sneller eerste hulp verlenen. De teams zijn populair. Steeds meer evenementen hebben er belangstelling voor.

Kijk eens naar dit filmpje om een goed beeld te krijgen van wat een EHBO-bike-team kan betekenen: http://youtu.be/GbLYaYq57Fs. Als grootste noodhulporganisatie heeft het Rode Kruis inmiddels bij meer dan 40 afdelingen een bike-team. Het Rode Kruis krijgt hiervoor geen subsidies en is afhankelijk van donaties en andere inkomsten.

300614_19

EHBO-bike-teams rijden rond op festivals en verlenen hulp waar het nodig is. Deze twee bikers controleren zorgvuldig of het meisje zich goed voelt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website gebruikt cookies (ook van derden), als u op accepteren klikt accepteert u dit gebruik.

Sluiten