Bike4Bike – Het zijn de kleine doelen die ertoe doen.

Intussen heb ik de eerste honder euro aan sponsorgelden binnen, en dat terwijl de boodschap nog niet eens breed is uitgezet. Het is wel een uitdaging om mensen te overtuigen een kleine bijdrage voor het goed doel over te hebben. Gelukkig levert het meestal wel een mooi moment voor een praatje op.

Ook met het trainen heb ik inmiddels mijn augustus doelstelling gehaald, namelijk op enige afstand (15 kilometer, urban omgeving) met een gemiddelde van van minimaal 25 coursemap_poster_80x33.5_whitebackgroundkilometer per uur te fietsen. Voor de maand september ga ik voor een minimale gemiddelde van 25 kilometer tijdens een tocht van minimaal een uur. Waarom het nodig is, kijk maar eens naar de kaart. Dit zijn de 100 mijl waar ik mij de komende maanden op ga richten. Met een start in Manhattan (beter gezegd op de George Washingtonbridge tussen Manhattan en New Jersey), gaat de route over een redelijk stukje van 40 mijl langs de rivier de Hudson. We komen dan aan in Bear Mountain State Park voor een uitdagend parcours met een paar pittige heuvels. Vervolgens fietsen we terug richting New Jersey om te finishen op Ross Dock Palisade park in New Jersey (met een view over Manhattan). profile15

Er zitten een paar behoorlijk pittige heuvels tussen op de route, laat ik nu hopen dat juist daar het fietsen op een Mountainbike een toegevoegde waarde heeft. Want eigenlijk is de #GFNYB4B bedoeld voor wielrijders. We hopen dan ook met een leuke groep mountainbikers te gaan fietsen en de wereld te laten zien wie we zijn.

Om goed geoefend aan de start te verschijnen zullen we vanaf 28 september 2014 ook maandelijks ergens in Nederland een groepstraining gaan houden. Hier zijn overigens ook de Rode Kruis bikers bij welkom die niet mee gaan doen aan de #GFNYB4B, wellicht zitten er daar ook mensen tussen die ons op weg helpen. En zo worden we toch nog ondersteund op onze weg naar New York. Wil je meer weten over deze maandelijkste trainingen, kijk dan eens op de facebookpagina die in het leven is geroepen voor deze actie: https://www.facebook.com/RodeKruisGranFondoNY.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website gebruikt cookies (ook van derden), als u op accepteren klikt accepteert u dit gebruik.

Sluiten