Bike-clinic najaar 2015 – de voorbereidingen en organisatie

De 1e bike-clinic

De 1e bike-clinic – regenachtig maar inspirerend

Voorjaar 2015

Bij het voorbereiden van de bike-clinic in het voorjaar van dit jaar heb ik enorm genoten. Hoewel we met uiteindelijk een klein groepje zijn gegaan, werd het een mooie en inspirerende bike-clinic op een mooie lokatie, met een bekwame en zeker prettige instructeur. Dit proefde naar meer, ik vond het leuk om dit te organiseren. Niet alleen gaan we met (een deel van) deze groep nog een vervolgclinic organiseren, maar ook heb ik ervoor gekozen om voor een breder publiek nog een clinic te organiseren in het midden van het land.

Wel blijf ik de clinic inzetten voor een beperkte groep mensen, namelijk vrijwilligers (en eventueel beroepskrachten) van het Rode Kruis. Want uiteindelijk heeft het ook nog een directe link met het werk van de bike-teams.

Najaar 2015

Voor het najaar 2015 ben ik bezig met minimaal 2 clinics te organiseren, namelijk een basis-clinic voor mensen die nog niet mee hebben gedaan aan een eerdere clinic en een vervolg-clinic voor de groep die in het voorjaar heeft meegedaan. De basis-clinic zal waarschijnlijk weer plaatsvinden op de mooie locatie nabij de Lage Vuursche en zoals het er nu uitziet op 4 oktober 2015. De vervolgclinic is lastiger te plannen, datum en locatie daarvan zal nog een zoektocht worden.

Meer informatie

De bike-clinics worden primaire georganiseerd voor vrijwilligers van het Rode Kruis, maar zijn geen evenementen van het Rode Kruis. Ze worden door mij persoonlijk georganiseerd en daarom handel ik de clinics ook altijd met de deelnemers af. Ik vraag vooruitbetaling en bij afmeldingen of ziekte (uitzonderingen daargelaten) krijg je geen geld terug. De bike-clinics zijn ook niet te verwarren met een bike-training op het niveau van het Rode Kruis, maar zijn vooral bedoeld als hobbymatige clinics om je techniek te verbeteren op je eigen niveau in off-road situaties en bijvoorbeeld niet gericht op handelen naar een slachtoffer of navigeren in een drukke omgeving.

Op dit moment kost deelname aan een clinic je zelf € 35,– euro en eventueel kun je voor € 10,– extra ook een bike huren. De rest mag je zelf organiseren (zoals de reis, het zelf meenemen van een bike, je planning, etc).

Wil je meer weten, kijken dan eens op de evenementpagina, de facebookpagina van het Rode Kruis bike-team of neem contact met mij op via het contactformulier.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website gebruikt cookies (ook van derden), als u op accepteren klikt accepteert u dit gebruik.

Sluiten