Leergang waarderend onderzoeken in een bijzondere omgeving.

20160210_154856_HDR (1)In een zeer inspirerende omgeving (met helaas minder inspirerende stoelen) ben ik afgelopen dinsdag begonnen met de leergang waarderend onderzoeken van de gemeente Amsterdam begonnen. De eerste twee dagen zaten vol met inspiratie, leergierigheid en kennismaking. Het tegenkomen van bijzondere mensen, concepten en gedachten maakten het twee intensieve en mooie dagen. En stiekem hebben we tussen de theorie door al heel veel in de praktijk gebracht. Over waarderend onderzoeken later meer.

Deze eerste twee dagen vonden plaats op een wel heel bijzondere locatie, de academie van bouwkunst in Amsterdam. De plek bij uitstek waar een van de basisprincipes van het waarderend onderzoeken toegepast wordt, waar anders tref je een plek aan waar mensen een beeld van de toekomst hebben en deze omzetten in een zichtbaar beeld en soms in een echt beeld. Het gebouw staat dan ook vol met maquettes en tekeningen van gebouwen en concepten.

Maar daar houdt de inspiratie niet op, het gaat ook om het gebouw waar mijn twee werkvelden samen komen. Niet alleen heeft het huidig gebruik te maken met mijn oude vakgebied van de handhaving en heeft het ‘Oude Arsenaal’ te maken met de veiligheid, maar bevond zich in het andere pand mogelijk een van de oudste sociale diensten van Nederland, de ‘Huiszittenmeesters’ die in de oudezijds huiszittenhuis een plek hadden gevonden.

Jammer dat ik vervolgens bij thuiskomst vol door de griep geveld werd.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website gebruikt cookies (ook van derden), als u op accepteren klikt accepteert u dit gebruik.

Sluiten