Bijzondere diensten voor het Rode Kruis

11053344_1660717497498521_6644401099365667762_o (1)Over twee dagen is het zover, dan begint SAIL 2015 met de intocht van alle tall-ships. Als Rode Kruis verlenen we daar de eerste hulp, natuurlijk ook met het bike-team staan we paraat. Na de unieke diensten tijdens de tourstart in Utrecht, toch wel een van de meer bijzondere diensten dit jaar. Ik sta daar komende woensdag en donderdag met een collega paraat, waarbij al onze vaardigheden gebruikt gaan worden. Hopelijk zijn er kansen voor een paar mooie foto’s en anders voor bijzondere verhalen.

Waarom maar twee dagen? Vrijdag en zaterdag sta ik vervolgens ook nog op het vuurwerkfestival in Scheveningen, toch weer een mooi jaarlijk hoogtepunt. Fietsen over de boulevard van Scheveningen, waar we natuurlijk alle aandacht krijgen. Nu maar hopen dat het weer goed blijft 😉 Natuurlijk blijft de strandpost een bijzondere plek om aan EHBO te doen. Niet alleen als gevolg van een unieke locatie, maar ook omdat je vooraf nooit weet wat je te doen krijgt en het daardoor heel erg afwisselend werk blijft.

Soms lopen hobby en werk wel eens door elkaar heen. Terwijl ik op het punt sta mij voor het hoofd te stoten, oh neen – wacht even, dat heb ik al gedaan. IMG_0776Ik heb zojuist op professionele wijze zorg gedragen voor EHBO opleidingen aan vrijwilligers in mijn stadsdeel. Daarbij sluit de vraag bijna naadloos aan op de wensen vanuit de organisatie 11866363_10154142874623626_5492714692724394226_nen de politiek. Hierover volgt hopelijk binnenkort wat meer informatie, maar ik kan nu al trots zijn over het feit dat sommige dingen gelukkig wel te combineren zijn. Het leuke is dat dit op een hele leuke manier wordt ontvangen en er daardoor in mijn stadsdeel weer veel meer mensen die ook kunnen helpen als het nodig is rondlopen.

Ik ben tenslotte ook nog een demo-team voor aan het bereiden voor het congres de ‘Sterke Schakels’, over het Rode Kruis als sterke schakel in de noodhulp binnen Nederland. Dit is natuurlijk hopelijk weer een mooi voorbeeld waar het Rode Kruis Bike-Platform zijn nut weer kan bewijzen, het gaat er nu al op lijken dat we een team kunnen samenstellen uit verschillende afdelingen. Wellicht dat we weer net als vorig jaar kunnen gaan showen en een goede indruk achter kunnen laten op de deelnemers.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website gebruikt cookies (ook van derden), als u op accepteren klikt accepteert u dit gebruik.

Sluiten