2018 -een doel gehaald en toch

Het is gelukt, ik heb in ieder geval een klimbewijs behaald en mag dus ‘zelfstandig’ klimhallen betreden. Ik weet niet of dat de klimhal daadwerkelijk veel veiliger maakt, maar het voelt wel goed om hem te halen. Nu nog de uitdaging van het halen van de top, maar ook die komt steeds meer in zicht. Ik heb in ieder geval een doel gehaald voor 2018, nu kijk ik stapje voor stapje hoe verder. Het geeft mij wel weer een handvat om verder te gaan. Een mooie kijk op de #UrbanWilderness vanaf een hele andere kant die mij ook de ruimte geeft om te ervaren.

In het kader van mijn opleiding in de Transactionele Analyse moet ik een paper schrijven, ik heb ervoor gekozen om een conflict te beschrijven die is ontstaan bij het doorontwikelen van het bike-platform. Het beschrijven heeft mij geholpen met het duiden van het conflict, maar heeft mij ook overtuigd van de kracht van de waarderende aanpak. In mijn beschrijving heb ik rust kunnen vinden en tevens een eerste theoretische verbinding gemaakt tussen deze twee mooie theorien en de bewustwording dat ik nog stappen te maken heb. Ik ben intussen van het ervaren van de plek buiten mijn comfortzone gegaan naar de reflectie op mijn eigen kunnen en zie dat ik daar nog veel in moet doen. Wellicht dat het concept van ervaringsleren een mooie aanvulling is op deze ontwikkeling en de combinatie met het mountainbiken en andere buitensport wensen. Langzaam zie ik steeds meer combinaties ontstaan en steeds meer kansen, ook voor mijzelf. Het gaat nog veel van mijzelf vragen, dan is die uitdaging om de top van de klimroute te behalen ineens een heel stuk kleiner.

 

Natuurlijk combineer ik dat graag met het mountainbiken, ook daar moet ik nog verder groeien. Daarom doe ik in juni weer eens mee aan een mountainbike clinic om mijn eigen kwaliteiten te verbeteren. En ik zie kans om het mountainbiken te combineren met de transactionele analyse en het waarderend onderzoeken. Een interessante gedachte om eens serieus op door te denken, met de insteek van mijn bezoek aan Outward Bound Belgie.

Om met een bekende clown te praten, “dat ga ik eventjes aan de binnenkant van mijn ogen bekijken”

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website gebruikt cookies (ook van derden), als u op accepteren klikt accepteert u dit gebruik.

Sluiten