Op naar nieuwe hoogtes

Na mijn WAFA cursus in de Ardennen heb ik besloten om een cursus klimmen te gaan volgen. Natuurlijk heb ik woord bij daad gevat en ben afgelopen maandag met mijn eerste avond van de indoor toprope cursus begonnen bij mountain network. Het blijkt een enorme uitdaging te zijn voor mijn hoogtevrees, meer dan ik had verwacht. Deze cursus blijkt dus meer dan verwacht een uitdaging te zijn en vraagt enorm veel van mij, maar maakt het wel bijzonder interessant.

Waarom ik bewust kies voor een cursus van de NKBV en daarom in Amsterdam uitkom heeft te maken met dat deze cursus ook in Vlaanderen geldig is. Tot nu toe gaat het klimmen goed en ik ben zeker van plan de 16 meter te gaan halen tijdens mijn volgende les.

Ook zit ik na te denken over het volgen van de WAFA – WFR bridge in december, een paar leerzame dagen Ardennen lijkt mij opnieuw erg leuk. Het geeft mij de kans om verder te leren en te ontdekken. Ik merk dat ik de ontdekking steeds belangrijker ga vinden. Beter gezegd dat ik de ontdekking altijd al belangrijk heb gevonden, maar nu pas de verwondering in de ontdekking begin te verkennen. Dat maakt het niet altijd even makkelijk, om het maar zo te zeggen.

Het is tijd mijn studie af te ronden, afgelopen weken ben ik intensief bezig geweest met het schrijven van mijn paper voor mijn opleiding Transactionele Analyse Management en Organisatie. Een mooie kans om een sluimerend conflict aan te pakken en te onderzoeken en laat onderzoeken nu de basis van de ontdekking zijn. Transactionele Analyse en Waarderend Onderzoeken gaan hand in hand in de ontdekking en verandering en daarmee de groei.

Ondanks al mijn onderzoek, lukt het mij in sommige gevallen nog niet om verandering te brengen en geheel autonoom mijn weg te vinden. Desondanks weet ik steeds beter en bewuster mijn keuzes te maken. In dat kader heb ik ondanks mijn achtergrond gekozen om te stoppen als BHV’er binnen mijn organisatie. Deze keuze heeft vooral te maken met een tegenstrijdigheid in de ‘aansturing’ van de hotelier op het BHV team en zoals ik aangestuurd wil worden. Naar mijn mening levert de keuze in ‘aansturing’ teveel risico’s op voor mijn eigen veiligheid en dan gaat natuurlijk regel 1 van de hulpverlening op: ‘Eigen veiligheid gaat voor’. Natuurlijk gaat het hier ook interessant worden om die transacties eens te analyseren en ervan te leren, maar niet op dit moment.

Tenslotte was het de dag van de verkiezingen en was het weer tijd voor een andere interesse van mij: het verkiezingsproces. Al sinds jaar en dag ben ik vaak te vinden op een stembureau en heb ik zelfs als verkiezingswaarnemer ervaring op mogen doen.

Toch zie ik steeds meer een rode draad door al mijn activiteiten heen en zijn ze veel meer met elkaar verbonden dan ik zelf dacht. Met die bewustwording in mijn achterhoofd, merk ik dat ik een bijzondere kans heb om mijn persoonlijke groei te versterken door de verschillende hobbies en activiteiten ook bewuster op elkaar aan te laten sluiten.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 10 april 2018

    […] uitdaging van het halen van de top, maar ook die komt steeds meer in zicht. Ik heb in ieder geval een doel gehaald voor 2018, nu kijk ik stapje voor stapje hoe verder. Het geeft mij wel weer een handvat om […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website gebruikt cookies (ook van derden), als u op accepteren klikt accepteert u dit gebruik.

Sluiten